Werken Bij OBO

More about the author fake tag heuer. Related Site tag heuer monaco replica. cheap price tag heuer monaco replica. best value sexfranckmuller.com. go to this site https://www.businessfranckmuller.com. shop travelfranckmuller.com. factory direct https://www.moneyfranckmuller.com/. click over here franck muller replica. the newest franck muller replica. this post franck mueller replica. Check This Out replica Franck Muller watches. you could try these out franck muller replica. Under $20 replica Franck Muller watches. Different Manufacturers richard mille replica. best quality fake richard mille. why not check here richard mille replica watch. click to investigate https://www.richardmilleautomatic.com. Buy now richard mille replica. look here richard mille replica watch. read more fake richard mille.

Opleidingen

Binnen de OBO-academie bieden we tal van opleidingsmogelijkheden. Bekijk hier ons aanbod.

OBO academie

Voor interne kandidaten bieden wij in het Kweekvijver traject een uniek programma aan. Naast de Master-opleiding tot directeur PO bieden wij binnen de organisatie de mogelijkheid om stage te lopen en van verschillende van onze ervaren directeuren het vak te leren.
Aanmelden

In schooljaar 2021-2022 wordt hier een start mee gemaakt. Binnenkort meer informatie.

In verband met de geldende corona-maatregelen zijn er op dit moment geen leergangen gepland.

Woensdag 19 januari Omgaan met moelijker gedrag
Deze sessie wordt gegeven door een gedragsspecialist. Ze geeft informatie over kenmerken van de meest voorkomende gedragsproblematieken maar nog veel belangrijker is dat je praktische tips krijgt om hier in de klas goed mee om te kunnen gaan.

Woensdag 16 februari Leesmotivatie

De sessie leesmotivatie richt zich uiteraard op het lezen in de klas van de leerlingen, maar ook van de leraren! Tijdens deze sessie krijg je veel praktische tips over het bevorderen van leesplezier van de leerlingen. We gaan in op het zelfstandig lezen. Hoe stimuleer je leerlingen tijdens de momenten van zelfstandig lezen, vanaf groep 1 al! Hoe zorg je ervoor dat ze niet hun boek openslaan, zes keer bladeren, twee woorden lezen en dan zeggen dat ze klaar zijn? Wat doe je met boekpromotie in de klas? Boekverslagen? Boekbesprekingen? 

Woensdag 23 maart Woordenschat

Tijdens deze sessie krijg je deels theorie aangeboden rondom woordenschatverwerving. Wat zijn de stappen die je als leraar neemt om leerlingen woordenschat aan te leren maar ook echt hoe leert een kind, een leerling, een mens, woorden? En hoe bevorder je dit in de klas? Je krijgt veel praktische tips om woordenschatverwerving een boost te geven zonder dat je daar extra werkbladen of een extra methode voor aan moet schaffen en in moet zetten. Het gaat dus niet alleen over woordenschatverwerving in de taallessen maar ook in je andere vakken, kringen en hoeken. 

Woensdag 20 april Vervolg teach like a champion

Tijdens deze sessie krijg je nieuwe technieken aangeboden maar we blikken ook terug op de eerste sessie Teach van de OBO academie. Die was op woensdag 10 november. Was je daarbij aanwezig en kom je nu weer? Dan vragen we je of je het leuk zou vinden om een stukje les op te nemen waarin je gebruik maakt van een techniek. Deze filmpjes willen we jullie in drietallen laten bekijken zodat je leert van elkaar. We herhalen deze technieken superkort en spreken daarbij vooral over jullie ervaring. Wat heeft het je opgeleverd, hoe pas je de technieken toe en waar heb je vragen over?

Daarnaast bieden we een aantal nieuwe technieken aan waarmee je een verdieping kan aanbrengen in je onderwijs. Een aantal technieken zijn heel zichtbaar, een aantal technieken gaan meer over je houding naar de leerlingen toe. Weet niet geldt niet, schaf zelfevaluatie af, fouten voorzien, geen excuses en bliksembeurt zijn technieken die onder andere aan bod komen. Van deze technieken krijg je uitleg en praktijkvoorbeelden. 

Woensdag 25 mail Nieuwsbegrip live een les bijwonen

Op woensdag 25 mei gaan we iets bijzonders doen. Op basisschool de Singel in Roosendaal geeft Renée een live les Nieuwsbegrip aan groep 6 terwijl jullie worden uitgenodigd om in de klas erbij te zijn en deze les live te volgen.

Nieuwsbegrip is een methode voor begrijpend lezen. Vanuit het CED zijn er richtlijnen om deze les vorm te geven. Toch blijkt het vaak een les te zijn waar leraren qua opbouw tegenaan lopen. Deze les wordt vaker als lastig ervaren dan andere lessen. Ook wordt het aanbieden van lees strategieën, het modellen van deze strategieën, moeilijk gevonden. 

Renée geeft dus les aan een groep 6. Tijdens deze les maakt ze gebruik van Teach technieken om de betrokkenheid van en interactie met de leerlingen te verhogen. Deze les is niet alleen interessant als je Nieuwsbegrip geeft in de klas, maar ook voor alle andere leraren. Je ziet namelijk veel meer dan NB. 

Woensdag 22 juni (thema volgt nog)                                                   

Scroll naar top